Téma: |
Slušné jídlo holky akluci |
Autor: |
ctrl c |
Datum: |
17:37 27.10.2014 |
Na téma: |
Nezatřízeno |
Text: |
Dušené hovězí s brusinkami
Na 4 porce potřebujete: 600 g hovězího zadního, 1 velkou mrkev, 1 středně velkou petržel, 5 šalotek, 2 snítky rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, 3 lžíce oleje, 100 g sušených brusinek, 3 lžíce zavařených brusinek, sůl, pepř, 300 ml červeného vína
Postup: Šalotky oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Maso zbavte blanek a nakrájejte ho na stejně velké kostky. V hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej a dejte na něj šalotky opékat dozlatova. Když zezlátnou, přidejte k nim nakrájené maso a důkladně ho opečte ze všech stran. Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na půlkolečka. Když je maso hnědé, přisypte sušené brusinky a pokrájenou mrkev s petrželí.
Vše společně opékejte, důkladně osolte, opepřete a ochuťte čerstvými bylinkami. Vše znovu promíchejte, podlejte červeným vínem a přidejte zavařené brusinky. Pak hrnec přikryjte pokličkou a vše dejte dusit do trouby předehřáté na 160 °C asi na hodinu a půl. Podávejte ozdobené bylinkami s pečivem nebo bramborovou kaší.
|
|